[Български] [English]
 
начало | новини | карта на сайта
 
 
 
„Свързващата комуникация – полезен подход за обучители?

Имаме удоволствието да Ви поканим на първия в България семинар, базиран на методa ESPERE на Жак Саломе:

„Свързващата комуникация –

полезен подход за обучители? “

 

на 13-ти ноември 2009 в София

 

 

Жак Саломе и методa ESPERE

Жак Саломе е психолог по образование и от 30 години обучава в областта на човешките взаимоотношения. Автор е на 60 книги, посветени на общуването в семейството, в училището и на работното място, сред които са "Аз+Ти=Ние?" и "Бъди верен на себе си"(издадени и на български от издателство Колибри).

Жак Саломе е създал учебния метод за общуването без насилие E.S.P.E.R.E. (Énergie Spécifique Pour une Écologie Relationnelle Essentielle - Специфична Енергия за Основна Екология на Взаимоотношенията).

Тoзи метод предлага инструменти и прости и ефикасни правила, за да се (до-) научим да общуваме с уважение към себе си и другия, било то на работа, в семейството, в двойката, между приятели...

За да улесни това учене, Жак Саломе е разработил един игрови подход, използвайки символизирането чрез предмети: известното "шалче", което визуализира взаимоотношенията между двама души, "кошчето на взаимоотношенията", в което да изхвърляме изпратените ни токсични послания, "жезъла за говорене"... Става въпрос за доста оригиналния език на символите, който, освен че ни изненадва, има особеността да докосва нашето подсъзнание.

За своята принос към общуването в училище, Жак Саломе  е бил награден неотдавна с национален орден за заслуги от Министъра на Образованието във Франция.

 

Целева група

Семинарът е насочен към обучители вътре и извън организациите, към обучители и учители на различни възрастови групи.

 

 

 

Съдържание

1.     В каква обучителна ситуация, свързващата комуникация може да бъде полезен подход и как?

2.      В процеса на едно обучение, когато Обучителят е завладян от много силна емоция или усеща, че участниците са силно развълнувани от нещо: как да улесним контакта с емоциите? как да ги управляваме? как да позволим споделянето на чувства между участниците?

3.    Позитивните послания са ускорители на ученето; трудните послания в една обучителна или работна ситуация са полезни. Как да ги използваме?  

·                    Когато един участник в обучение се изказва винаги от името на групата, как да му предадем важността да говори от свое име?

·                    Хората от групата по време на обучение говорят един през друг; как да уважим правото на всеки да се изразява?

·                    Един участник повтаря безкрайно едно и също нещо, как да постъпим?

·                    Разразява се конфликт в групата по време на обучение: как да позволим  на всеки да изрази мнението си за случващото се?

4. На мястото, на което съм като обучаващ, дали да развивам авторитета си или властта си?

 

Ползи

Семинарът се опира на Вашите лични ситуации и опит.

А така също на Вашия потенциал и вътрешни ресурси.

Ще Ви донесе един страничен поглед към Вашата реалност.

Освен професионални ползи, ще усвоите и лично за Вас полезни неща.

 

Обучител


Водещ на семинара е Ан де Беер. Тя е белгийка и която живее и работи в Брюксел. Ан е завършила „Социални комуникации” и е специализирала „Обучение на възрастни”.

От 20 години Ан де Беер работи също и като обучител в голяма международна компания от химическата индустрия. Основните теми на обученията и са : придружаване на промяната, ефективно водене на срещи, мениджмънт и лидерство, изграждане на партньорство. Също така Ан харесва да придружава екипи, които желаят да се развиват, структурират мисията, визията и стратегията си и искат да разрешат някои функционални трудности.

 След продължителното й обучение по свързваща комуникация (метода на Жак Саломе) тя води различни семинари за комуникация: „ателие за родители”, семинари за медицински сестри, в училищата, семейни и др.

 

Практическа информация

·       Дата: петък, 13 ноември от 9:30 до  17:00ч.

·       Обучението ще се води на френски език с превод на български.

·       Място: София, ул.Христо Белчев 7, Зала „Париж”, Френски културен център, Учебен езиков център (на последния етаж)

·       Цена на участник: 120 евро (без ДДС). При записване преди 19 октомври 100 евро (без ДДС). Цената включва провеждане на обучението, превод, помощни материали и кафе-паузи.

·       За записване или допълнителна информация се обадете на тел. 02/980 22 02 или ни пишете на info@development-zone.net.

 

 

© 2008-2018 Development zone