[Български] [English]
 
начало | новини | карта на сайта
 
 
 
Новини

10 години Development Zone!
Интервю на Капка Стойкова в МЕНИДЖЪР.NEWS, в което тя говори за коучинг услугите на компанията, някои тънкости и истории от 10 годишната ни история.
пълният текст »
Новогодишно послание за 2018
пълният текст »
Предновогодишна среща на екипа
пълният текст »
След Салона на Camus France / Apres le Salon de Campus France
Изводи и полезни съвети за тези, които не успяха да посетят събитието тази година. / Cnclusions et conseils utiles pour ceux qui n'ont pas pu visiter l'evenement.
пълният текст »
Salon Etudes et Carrieres / Кариерен и образователен форум 2017
FR/BG Soyez les bienvenus au stand de Development Zone Ltd., partenaire de l' Institut francais et de Campus France ! Vous pouvez rencontrer nos conseillers orientation professionnelle le 20 et 21 octobre a Sofia, Grand Hotel Sofia, et le 23 octobre a Varna, Hotel Cherno More / Добре дошли сте на щанда на Development Zone, дългогодишен партньор на Френския Институт в България и Агенция Campus France Париж! Можете да се срещнете с нашите кариерни консултанти на 20 и 21 октомври в София, Гранд хотел София и на 23 октомври, хотел Черно море.
пълният текст »
Идеи за един неизползван от пазара на труда потенциал
Поради различни причини, в България, хората с увреждания са често изключвани от процеса на подбор, преди още да могат да покажат компетенциите си. И това се случва въпреки мотивацията на ЧР специалистите в организациите да интегрира този неизползан от пазара на труда човешки потенциал. В текста споменавам за няколко идеи, които могат да са им в конкретна помощ. Неправителствени органзации могат да са ценен техен партньор, предлагащ организационни или технилогични решения. Помагащи технологии могат ефективно и достъпно да включат потенциала на хората с увреждания в бизнеса.
пълният текст »
Каквото повикало, такова се обадило
Статия на Капка Стойкова, публикувана през март 2017 в списание Твоят БИЗНЕС. Тя е вдъхновена от работата и като коуч и консултант на собственици на малки бизнеси. Предприемачите споделят, че въпреки многото кандидати им е трудно намират подходящи служители. Вижте кои са най-типичните рискове за „разминавания“ и идеите за простички и полезни за бизнеса решения.
пълният текст »
Франкофонски Кариерни събития Октомври-ноември 2016
Салон "Обучение и професионална реализация" и пътуващ салон на образованието 2016/ Salon ''Etudes et carriеres'' et journеes itinеrantes de l’еtudiant 2016
пълният текст »
Бъдещето на пазара на труда - нашият принос
Разказ на фасилитаторите на семинара HR Express. Методиката Future Search позволи на 40 участника в годишната конференция на БАУХ да споделят визията си бъдещето на пазара на труда 2040.
пълният текст »
Методиката Future Search Workshop
На годишната конференция на Българската Асоциация за Управление на Хора, провела се от 26 до 28 май 2016, нашите колеги Капка Стойкова и Иван Димитров водиха системен семинар за изследване на бъдещето HR Express. Дизайна на семинара бе вдъхновен от методиката Future Search (Изследване на бъдещето). Поради големия интерес на участниците в семинара, публикуваме кратко описание на методиката.
пълният текст »
Защо изграждането на мрежа от професионални контакти е важно?
Магистърската степен по бизнес администрация е без равностоен аналог, когато става въпрос за изграждане на мрежи от професионални контакти. Стопанските университети не само насърчават активно тази практика, но и се опитват да я улесняват след дипломирането на студентите. Създаването на професионални контакти е забавно и обогатяващо, подпомага кариерното развитие и провокира мисленето. Съвети от експертите на Access MBA.
пълният текст »
Семинар за бъдещето : Конференция на БАУХ, 26 - 28 май
На годишната конференция на Българската Асоциация за Управление на Хора (БАУХ) от 26 до 28 май 2016, фасилитаторите от Development Zone ще водят семинар за дефиниране на споделена визия за пазара на труда. Вдъхновени от методиката Future Search (Изследване на бъдещето), Капка Стойкова и Иван Димитров , адаптират иновативния формат така, че всеки включил се в семинара да участва пълноценно като не пропуска основната програма на конференцията.
пълният текст »
Happy and successful 2016!
пълният текст »
BG/FR Кариерно консултиране за ученици-франкофони/ Ateliers d'orientation professionnelle pour les jeunes francophones en Bulgarie
пълният текст »
Национална награда за иновация/ Prix nationnal d'innovation
Франкофонското ателие „Професионална реализация“ на Development Zone получи второ място в Националния конкурс за иновации в кариерното информиране, ориентиране и консултиране в България за 2015. Notre Atelier francophone« Realisation professionnelle » est parmi les gagnants du concours national de services d’orientation professionnelle innovants en Bulgarie pour 2015.
пълният текст »
В "Отблизо" с Мира Добрева за конфликтите между поколенията на работното място
Разговаряме по темата “Отблизо с Мира” с председателя на Българския форум на бизнес лидерите и Генерален Мениджър на Хюлет Пакард България, Ираван Хира.
пълният текст »
Ключът за успеха е вътре в нас
Интервю за Михаела Благоева, Вестник Стандарт, 15 юни 2015г. : Коучингът е най-съвременната в световен мащаб форма за развитие на хора и организации. Той помага на хората да постигнат целите си чрез промяна в нагласите и поведението им. Повече за услугата, която буди все по-голям интерес, разказа пред "Стандарт" коучът Капка Стойкова.
пълният текст »
Notre partenaire - la societe Pulsio - recrute!
Notre partenaire, la Societe Pulsio, propose un CDI а temps partiel, basе а Sofia (Bulgarie), avec possibilitе d’еvolution а temps plein.
пълният текст »
BG/FR 22 & 23.05 Кариерен Салон/Salon Carriere
Програма и снимки от събитието.
пълният текст »
Our new year test/Нашият тест за 2015
EN/BG/FR We have created a short and efficient test for the most valuable skill in life specifically for you./ Специално за вас създадохме един кратък и ефикасен тест за най-ценното умение в живота. /Specialement pour vous, nous avons cree un test court et efficace pour la competence la plus precieuse dans la vie.
пълният текст »
В „Отблизо с Мира Добрева“ за успеха и търсенето му
пълният текст »
Ателие за младежи "Твоята професионална цел"
Водеща е Капка Стойкова от Development Zone. Тя ще сподели опита си от България и Франция в кариерно придружаване на младежи и мениджъри. Добре дошли сте вие и/или вашите деца във Варна на 2-ри ноември, в София на 12-ти, а в Стара Загора на 13 ноември.Ателието е отворено по време на всички дейности в конкретния ден. Посещението е с вход свободен и не изисква резервация. До скоро!
пълният текст »
Проекта GetReady2Work
Development Zone подкрепя активно проекта, включвайки се в трнасфера на практики, обучения и кариерен коучинг
пълният текст »
5 eme groupe "Realisation professionnelle" 2013/2014
Pour 5-eme annee consecutive l'activite. accompagne des membres de Sofia Accueil ayant une idee ou un projet concernant une realisation professionnelle en Bulgarie (ou ailleurs).
пълният текст »
Креативност и иновации в малки и средни предприятия
Събитие и информация за ценни ресурси за креативност на български език.
пълният текст »
Soiree festive pour les Ateliers de Realisation Professionnelle
Reunion de tous les groupes qui ont participes, au fil des annees, a des ateliers Realisation Professionnelle de l'assoctiation Sofia Accueil
пълният текст »
За търсещи (нова) професионална реализация
Писмо за „предаване нататък. Повода да пиша е все по-нарастващото количество запитвания за работа, които получавам на мейла си и на блога. И понеже много държа на екологията на взаимоотношенията, винаги се стремя да отговоря с нещо конкретно на всеки човек.
пълният текст »
"Conjoint d’expatrie : vivre les defis de l’expatriation"
Conference-debat a la residence de France en Bulgarie, 14 mars 2013
пълният текст »
5 Years Development Zone!
пълният текст »
Кариерни коучинг сесии за студенти франкофони
Ателиета от годишната Срещата Студенти/Предприятия на Френския Институт.
пълният текст »
Diversity Icebreaker Семинар
пълният текст »
Нови инструменти на Human Factors AS в България
пълният текст »
Вдъхновение за лидери
пълният текст »
„Свързващата комуникация – полезен подход за обучители?
пълният текст »
„Comment gerer la communication dans le cercle familial?"
пълният текст »
Коучинг умения за мениджъри
пълният текст »
Фестивал на младежкия социален театър "АГОРА"
пълният текст »
DZ организира семинари "Мениджъри - търсачи на нови възможности"
пълният текст »
Development Zone почерпи вдъхновение от Creative Suitcase
В нашето търсене на творчески идеи и подходи се доверихме на Ани Вълева и Хари Димитров, които на 28.02 ни направиха част от вдъхновяващи превълъщения чрез работилницата за креативност "Персони".
пълният текст »
Обучения за работа с инструменти за оценка
През месец март нашите партньори от OS Bulgaria и Human Synergistics отново подготовят специалисти за интерпретация на въпросниците, предлагани от тях на българския пазар.
пълният текст »
© 2008-2018 Development zone