[Български] [English]
 
начало | новини | карта на сайта
 
 
 
Креативност и иновации в малки и средни предприятия

На 18.09.2013г. в хотел Шератон се проведе заключителната конференция на проект I-CREATE „Пакет обучителни материали за развитие на креативността и иновациите в малки и средни предприятия“. Събитието бе част от заключителния етап от изпълнението на проект I-CREATE, осъществен в рамките на Програма „Учене през целия живот” 2007-2013, Леонардо да Винчи, мярка Трансфер на иновации.

На събитието бяха представени основните продукти, разработени от екипа по проекта през двегодишния му период на изпълнение: Наръчник по креативност и иновации; Инструмент за самооценка и уеб сайт.

Сред гостите на конференцията бяха представители на организациите-партньори в проекта от Австрия, България, Ирландия, Испания и Словакия. Общо около 80 души взеха участие в конференцията като сред тях имаше представители на образователни институции, агенции за подбор и обучение на персонал, кариерни центрове, управители на компании от различни сектори на икономиката, перативни мениджъри, ръководители на отдели Човешки ресурси и други заинтересовани страни.

Development Zone партнира във втората част от събитието. Капка Стойкова води работният семинар, който позволи на всички участници в конференицята  да експериментират на практика техниките за креативност Сенат и Брейнсторминг (Мозъчна атака), специално адаптирани в случая за големи групи.

Събитието приключи с награждаване на гостите на конференцията, които бяха успели да разрешат задачите за размисъл, предоставени
заедно с информационния пакет. Наградите бяха осигурени от партньорите по проекта, като всеки подари нещо традиционно за своята страна.

© 2008-2021 Development zone